Kızılcığın bebeklere kullanılabilen ayı hakkında kaynaklar çok yetersiz, o nedenle 1 yaşta başlamakta fayda var. Alerjik bir bebeğiniz yoksa çok az miktar deneyip, bir reaksiyon vermediğine emin olabilirseniz 10 aylıkken de başlayabilirsiniz.
Gönül ister ki avakado püresini sade zeytinyağlı veya yoğurtlu olarak sevsin ve yesin minik gurmeniz. Ama sevmez bazen. İşte bu noktada annelerin yaratıcılığı devreye girmeli. Madem öyle sevmedi, biz de böyle sevdiririz.
Ev yapımı kaşık maması denemelerimde beni en çok bu tarif heyecanlandırdı, tadı süper oldu. Bebeğiniz hiçbir şey yemediğinde bu mamayı gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.
Sana, tadı kötü olan hiç bir şey yedirmeyeceğim diye söz vermiştim oğlum. Sözüm söz. Gerçekten tadı tahmin edebileceğiniz üzere kusursuz. Bebeniz sebze yemiyor mu? O zaman bu tarifi hemen denemelisiniz.
Bebeği kıyma sevmeyen anneler için; kıymayı çorbaya dahil etmenin en iyi yöntemi, kıyma yemeği korkutmasın diye, kimyonla ayrı pişirip, sonradan yemeğe katmaktır.
Bu kurabiye biraz ecüş bücüş görünür ama lezzeti iyidir. Adı kurabiye ama dokusu daha pestilimsi. Yani 8 aylık her şeyi ponçik elleriyle mıncıran bebeğiniz bu kurabiyeyi un ufak yapamayacaktır, o nedenle de tam BLW'lik diyebilirim.
Barlas bebekken süt alerjik olduğundan, onun muhallebilerindeki sıvıyı süt ürünlerinden seçemediğim için hep değişik çaylardan demleyip, onlardan muhallebi yapardım. Süt alerjik bebek annelerine fikir olsun.
Bazı kaynaklarda, bebeklere ceviz 1 yaş üstü, bazı kaynaklarda 8 ay üstü verilir bilgisi geçiyor. Ben de içgüdülerimle davrandım ve 9,5 aylık iken başladım cevize. Alerji riskini göz önünde tutarak cevizi vermeye başlayın derim.
Bu mercimekli topları bebekler çok sevecek. Siz de mutlaka deneyin derim. Hem leziz hem harika görünüyorlar. Malzeme olarak 8+ ay, fakat yeme zorluğu olarak 9+ ay denebilir.
Ispanak sebzesi kalsiyum ve folik asitten zengindir. Ispanak içinde, A vitamini ve selenyum barındırıyor. Üstelik ıspanakta diğer yeşil yapraklı sebzelere göre daha fazla protein var. Minik gurmemize bu şifalı sebzeyi en güzel bir biçimde hazırlayıp sunmak lazım ki severek yesin.
Bu tarifi minik parçalara ayırarak elinizde de yedirebilirsiniz, parmak besin olarak da sunabilirsiniz. Bebeğiniz ufaksa devam sütüyle ıslatıp da yedirebilirsiniz.
Unlu muhallebili bu öğünler, günde 1 kereden fazla olmamalı diye düşünüyorum. Gündüz pankek yediyse gece muhallebisini mutlaka meyveli yapıp undan kısıyorum, tek yönlü beslenme çok yanlış kesinlikle.