Filtre Kapat
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat

Bebek Pekmezi

Bebekler, 180 günü doldurduktan sonra ek gıdaya geçiş zamanı gelmiş demektir. Ek gıdaya geçişte öncelikle bebeklerinizi sebze ve meyve püreleri ile tanıştırmanız yerinde olacaktır. Yoğurt da ek gıdalara başlangıç için ideal bir üründür. İnek sütü alerjisi olmayan bebeklerde yoğurtlar, pastörize edilmiş sütlerden mayalanmalıdır. Meyve ile sebze püreleri ve yoğurt her gün bir ara öğünde bir çay kaşığı kadar bebeğe verilmelidir. Anne sütünün terk edilmediği bu süreçte tahıllar da devreye girer. Özellikle pirinç, bebekler için çok yararlıdır ve glüten alerjisi olan bebekler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Kimyon, kuru nane ve tarçın ise bebeğinize şifa olacak baharatlardır ve bu baharatları bebeğiniz için hazırladığınız yoğurt, pilav, çorba ve çaylara minik miktarlarda katarak bebeğinize tükettirebilirsiniz. Ihlamur ve rezene çayı da ek gıdaya geçişte kullanabileceğiniz diğer besinlerdir.


180 günü doldurmuş bebeklerinizin asla yiyemeyeceği iki ürün ise tuz ve şekerdir. Yani bebeğiniz için hazırladığınız hiçbir yemeğin içine tuz atmamanız gerekir. Yine bebeklerinize sonradan şeker eklenmiş hiçbir gıdayı vermemelisiniz. Doğal olarak içinde şeker barındıran bal da ilk bir yıl bebeklerden uzak tutulmalıdır. Bu doğrultuda bebeklerde pekmez kullanımı anneleri endişelendirmektedir. Fakat pekmez, kan yapmayı destekleyici özelliği ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırması nedeniyle hem yetişkinler hem de bebekler için çok yararlıdır. Bu yararları nedeni ile 6 aylık bebeğe pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur. Burada önemli olan bebekler için pekmez alacaksanız bu ürünlerin ilave şeker içermemesine dikkat etmektir.

Bebek Pekmezi Çeşitleri


Tüm bebek ek gıda ürünlerinde olduğu gibi bebek pekmezi konusunda da annelerin yardımına Aşçı Anne koşuyor. Aşçı Anne’nin vakumlu kazan teknolojisi ile tamamen doğal malzemelerden hazırlanan üzüm ve dut bebek pekmezleri şeker içermez. Bebeğinizin muhallebilerine ve çaylarına gönül rahatlığı ile katabileceğiniz üzüm pekmezi, iştah açıcı ve kansızlık gidermeye yardımcı olan bir üründür. Bebeklere üzüm pekmezi vererek vücuttaki potasyum ve kalsiyum oranını yükseltmiş olursunuz.


Bebeklere dut pekmezi verecekseniz yine tercihiniz Aşçı Anne olsun. Aşçı Anne dut pekmezi, Artvin’de doğal koşullarda yetiştirilen dutlardan elde edilir ve düzenli kullanımda demir oranını artmasına destek olur. Bebeklere tahin ve pekmez bir arada da yedirilebilir. Aşçı Anne’nin yerli susamdan hijyenik koşullarda hazırladığı tahini pekmezlerle birlikte bebeğinize yedirebileceğiniz gibi keçi boynuzu özü ile de karıştırabilirsiniz. Dilerseniz keçi boynuzu pekmezini sulandırarak meyve suyu şeklinde bebeğinize içerebilirsiniz. Bebeklerde keçiboynuzu pekmezi ile nefes darlığı problemlerini ortadan kaldırarak B6 vitamini, fosfor, demir, potasyum ve kalsiyum minerallerini almalarını da sağlarsınız.


Bebek pekmezi kullanımda annelerin atlamaması gereken noktalar da bulunmaktadır. Pekmezler, direkt olarak bebeğe yedirilmez. Bebekler için pekmez kullanacaksanız yoğurt, püre, çay ya da muhallebilerine az miktarda katın. Ayrıca bebekler için özel üretilmiş dut ve üzüm pekmezi dışında başka bir pekmez çeşidini bebeğinize yedirmeniz sağlıklı olmaz. Keçi boynuzu pekmezi ve tahin ise 8 aydan küçük bebeklere tavsiye edilmez ancak pekmezler konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken nokta, pekmezin asla pişirilmemesidir. Bebeğinizin soğumuş gıdalarına ekleyerek tüketmesini sağlayacağınız pekmez çeşitleri ile tahini bu kategorimizden sipariş edebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.