Süt Alerjik Bebek Ek Gıdaları

Süt ve ürünleri içermeyen kategorimizden süt alerjik minik gurmelerimiz için anne özeniyle üretilmiş mis gibi ek gıda ürünlerimizle tanışın. Süt alerjisi olan bebeklerimizin çapraz alerjileri olabileceği göz önünde bulundurularak, ürünlerimizin içeriğini doktorunuza danışmayı unutmayınız. 

***Süt alerjik ürünlerimizin hiçbirinde yumurta bulunmamaktadır.***

 

Filtre Kapat
Seçilen Filtreler
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Model
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
Toplam 56 ürün bulunmaktadır.

Bebeklerde ‘alerji’ son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan bir durum. Alerji, bebekte ilk aylarda ortaya çıkmakla beraber sonraki zamanlarda da ortaya çıkabilir. Annelerin dikkatli gözleri sayesinde gözlemlenen belirtiler ve doktor kontrolü sayesinde alerji teşhisi konulabilir.


Annelerin muhtemelen bebeklik dönemine dair en çekindiği, en tedirgin olduğu alerji süt alerjisidir. Süt alerjisi doğumdan itibaren başlamakta ve bebeğin ilk besini olan anne sütü ya da formül mamada değişiklik yapmak gerekmektedir. Alerjiye özel formül mamalar bulunmaktadır ancak eğer bebek anne sütüyle besleniyorsa annenin emzirmeye devam etmesi için sıkı bir diyet yapması gerekmektedir.

Bebeklerde Süt Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde süt alerjisinin pek çok belirtisi vardır. Tabi bu belirtilerin hiçbiri evde teşhis koyulması için yeterli olmaz, doktor kontrolü şarttır. Ancak yine de kanlı kakanın en net belirti olduğunu söylemek mümkün.


Diğer belirtiler alerjisi olmayan çocuklarda da görülebildiği için annenin bebeği gözlemlemesi, uzun süren, çoklu belirtilerde muhakkak doktora danışması gerekmektedir.


Süt alerjisi olan bebeklerde;

  • Kanlı ve mukuslu kaka
  • Gürültülü kaka
  • Huzursuzluk
  • Ağlama nöbetleri
  • Kilo alamama
  • Gaz sancısı
  • Uykuya dalamama
  • Geçmeyen konak
  • Egzama
  • Geçmeyen pişik
  • Kabız, ishal gibi sindirim problemleri


görülebilmektedir. Ancak kesin tanı için doktor kontrolüne ihtiyaç duyulmaktadır.

Süt Alerjisi Olan Bebeklerde Anne Beslenmesi

‘Süt alerjisi’ ilk duyulduğu zaman anneler endişeye kapılırlar. Ancak süt alerjisi anne sütüne alerji değildir, süt proteinine olan alerjidir. Annenin yediği süt ürünlerden sütüne geçen süt proteinleri çocukta alerjik reaksiyonları tetiklemektedir. Bu reaksiyonların görülmemesi için annenin süt ürünleri tüketmediği bir diyet programı uygulaması gerekmektedir. Süt alerjisi olan bebeklerde anne beslenmesi hem süt proteininden hem de çarpraz alerjenlerden uzak olmalıdır. Ancak bu planlama yapılırken anne ve bebek sağlığı için doktor kontrolü gerekmektedir. Çünkü süt ürünü tüketemeyen annenin kalsiyum depolarının boşalmaması için takviye kullanması gerekebilir.


Süt ürünlerine karşı alerji, formül mama alan çocuklarda da görülebilir. Piyasadaki formül mamaların birçoğunda süt proteinleri bulunmaktadır. Bu nedenle doktorunuzun tavsiye ettiği alerjik bebek mamaları içerisinden bir seçim yapabilirsiniz.

Süt Alerjisi Olan Bebekler İçin Ek Gıda Seçenekleri

İlk 6 ay boyunca sadece anne sütü ya da süt alerjisine özel mama ile beslenen bebekler 6. ay itibariyle ek gıdaya geçtikleri zaman yol haritaları diğer bebeklere göre daha farklı olacaktır. Bebeği alerji olan anneler süt içermeyen, aynı zamanda çarpraz alerjenleri de içermeyecek beslenme programını doktora danışarak yapabilir ve uygulamaya geçirebilirler.


Mesela annelerin ek gıda döneminde en sevdikleri, besleyici özellikli bebek tarhanası klasik tarzda yapıldıysa süt alerjik bebekler için sakıncalı olabilmektedir. Bunun yerine ıspanak, pancar gibi sebzeler kullanılarak yapılan tarhana çorbalarına yönelebilirsiniz.


Doğal malzemelerden üretilmiş bir bebek bisküvisi, annelerin ek gıda döneminde en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biridir. Ancak alerjisi olan bebekler için süt alerjik bebe bisküvisi tercih edilmelidir. Süt alerjisi ek gıda döneminde çeşitliliği artırmak sıkıntı olabilir ancak Aşçı Anne’nin süt alerjik bebeklere özel geniş ürün yelpazesi ile bu çeşitliliği artırmak ve bebeğinizi içinize sinerek beslemek mümkün.

Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi Ne Zaman Geçer?

Bebeklerde inek sütü alerjisi genel olarak 1 yaşa kadar devam etmektedir. Ancak doktorunuz muhtemelen belli aralıklarla denemeler yaparak alerjinin ne durumda olduğunu gözlemlemek isteyecektir. Bu denemelerin zamanına ve nasıl gerçekleşeceğine doktorunuz karar verecektir ancak anne sütü ya da formül mamayla beslendiği ilk 6 ayda da ek gıda döneminde de bu denemeler yapılabilmektedir. Bu denemelerin sonuçlarına göre bebeğiniz ya da siz diyete devam edecek ya da diyetinizde bazı kilitleri açacaksınız.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.